En kväll för/med Kjell (Höglund)

Utskriftsvänlig versionSend by emailPDF-version
lördag 23 februari

Entré 120:- förköp (150:- på dörren)
Entré + buffé 240:- (endast förlöp)

Mat mellan 19.00-21.00 på scen ca 21.30

Kjell Höglund är en av Sveriges märkligaste, mästerligaste, bästa, finurligaste text- och låtskrivare. Kjell har varit på Ögir ett antal gånger och senast var när Ögir firade 5 årsjubileum, ja förutom ett gästspel på Nalen var det faktiskt senast Kjell intog en scen. Kjell har sedan valt att undvika strålkastarna.

När vi på Strömsholms Brygghus började prata om att brygga vår första lager (alltså vi pratar underjäst) så väcktes tanken på att fråga Kjell om vi inte fick låna hans gamla hit, ”En stor stark” och brygga en lager som fick namnet ”EN RIKTIG STOR STARK”. Nu är ölen klar och vi vill naturligtvis uppmärksamma den samt samtidigt uppmärksamma våran gode vän Kjell och hylla hans musik.

Kjell kommer naturligtvis finnas på plats och är humöret rätt så kommer han med all sannorlikhet att även komma upp på scen. Men oavsett om detta sker så kommer kvällen att rakt igenom gå i Kjelltema med en väldigt kompetent konstellation på scen med väldigt mycket kjellhistoria i sina vener.

JOHAN JOHANSSON
Legendarisk legend inom svensk punk, hiphop, rock och visa. Känd från band som Griniga gamla gubbar, KSMB, Johan Johansson, Strindbergs, John Lenin och Diamond dogs mfl. Producerade Kjell Höglunds skiva Pandoras ask 2006, samt turnérade med Kjell under hela 00-talet.

KETTIL MEDELIUS
Kettil Medelius är verksam sedan 1983 som kapellmästare och musiker och har spelat tillsammans med många stora artister. Kettil spelade keyboard och piano med Kjell under 80-talet, och medverkade bland annat på skivorna Höglund 4-ever och Ormens år